|
Navigation : Forum - Upload Center |
|
|
|
|
|
View Full Version : Глобално шерване dtab 10-01-2006, 07:00:47 Здравейте, какво мислите за идеята които имаме карти за различните провайдъри, да си разменим шеринги или да си направим спайдър? swan1 10-01-2006, 13:36:44 Ako ubesni6 kak i kakvo da se pravi,malko po podrobno. I kato ima6 ideq.DAVAI. Ti vodi6. savimbi 10-01-2006, 21:51:36 Здравейте, какво мислите за идеята които имаме карти за различните провайдъри, да си разменим шеринги или да си направим спайдър? Страхотна идея време беше:-) dtab 10-01-2006, 22:21:14 Така, ще се опитам да систематизирам моите познания за варианти с линукс (че ми е по-лесно) и с уиндоус. Имам да наблегна още на ъпдейтването на картите, защото сега като ползвам newcamd това става автоматично. Идните вечери ще допълня историята. swan1 13-01-2006, 20:51:34 Rabotata stava golqmo GLOBALNO MUL4ANIE.:-S TOVA SME NIE-BG..bg..bg dtab 13-01-2006, 22:11:14 Абре човек, споко, аз кат съм до 19-20 на работа и тука не мога да влезна сто часа, не се оплаквам. Имай малко търпение, ако искаш да ти дам да пробваш как е на 39 Е пакета, а? Айде че наш'то фирма и в събота работи! swan1 13-01-2006, 22:34:59 Ne se pritesnqvai za men,az gledam Bulgarite na 39 Hellas,i na 16-ITV. Imam 2 karti za BG...? Gledam na 30W- tvcabo i dr.tam.....Gledam 13hotbirt TPS,Multivision.i dr. Nqmqm vreme da gi gledam vsi4kite......??? Vuprosa e da se razvivame.I da razbivame...???...4ao za sega. k-700 14-01-2006, 10:14:34 swan1 е прав в момента и аз разполагам с доста карти имога да гледам доста неща (но нямам време) и много точно е написал че въпроса е да се развиваме и да разбиваме.ине се сърди на dtab човека има желанието да помага но няма време смятам че форума е не за да се дрънкаме а за да си помагаме кой с каквото може.а по въпроса с сървара голям зор има докато те пусне.да чакаме dtab да напише нешо по темата.поздрави dtab 14-01-2006, 16:28:27 Така първо ще напиша как става шеринг с линукс, по-нататък с виндоуз. Колегите с дриймбокс почти няма да имат затруднения, а другите трябва да имат малко познания за линукс. За целта се използва newcamd, в който е програмата cardserver.i386. Софтуерът се намира тук (http://startadsl.hu/dbw/extra/newcamd.zip) . Необходим е още smartmouse/phoenix програматор ако ще ползвате компютър, а не дриймбокс. Примерна схема може да се намери тук (http://viaccessfree.org/stuff/smouse3.zip) . Естествено и компютър свързан с интернет постоянно. От архива на newcamd се използват 2 файла - cardserver.i386 и cardserv.cfg. Първият файл е всъщност програмата за шеринг, копирате я в удобна папка например /usr/local/bin. Трябва да вдигнете флага за изпълнение на програмата c chmod 755 cardserver.i386. Вторият файл е конфигурационен. Той стои в директория newcamd, която е поддиректория на /etc. Или накратко /etc/newcamd :-) В него се описва вашите настройки на шеринга. Има доста коментари вътре в самия файл, които помагат за избора на подходящите настройки. Моят изглежда горе-долу така (коментарите са в червено и трябва да ги изрежете, ако ползвате това за шаблон) : /etc/newcamd/cardserv.cfg DESKEY = 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 Това е ключът на вашия сървър. Може да го смените с друг като се използва шейстнасетичен код, т.е. цифри 0-9 и латински букви A, B, C, D, E и F SERVER_NAME = hidden_servername Тук си пишете име на сървъра DEBUG_PORT = 14000 ENTITLEMENT_PORT = 14001 ADMIN_PORT = 14002 ADMIN_PASSWORD = secret 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 Тези не съм ги пипал така са си по подразбиране. USER = hidden_username hidden_password lan 192.168.100.2 12000 Тук е важна част - описват се потребителите с техните пароли. за всеки потребител се прави съответен такъв ред. след потребителското име и парола (в некодиран текст) се слага lan или wan и после има незадължителна част. Това при мен са адресът и TCP порта на newcamd, който ми прави аутоъпдейт на картата и се намира на друга машина.Ако е на същата се пише примерно 127.0.0.1 Възможна е още една опция "au" , която се слага на края и тя указва дали потребителят може да прави аутоъпдейт. По подразбиране първият потребител винаги прави AU DEBUG_INIT = no DEBUG_NET = no DEBUG_ECM = no DEBUG_EMM = no Тези ако се включат бълват доста debug информация в конзолата. SERIAL_PORT = 0 Сериен порт, това е ако програматора е включен в COM1, като за дрийбоксовета важи това обяснение долу: #On DM7000 SERIAL_PORT = 0 is the upper card slot, #SERIAL_PORT = 1 is the lower card slot and 2 is the # actual serial port. # On DM500 SERIAL_PORT = 1 is the card slot, 2 is the # serial port. Ако има и друг слот за карта или програматор на COM2 се слагат по още един ред за SERIAL_PORT и TCP_PORT, по принцил след първия ред за SERIAL_PORT се приключва глобалната част на конфигурационния файл и се започва локалната TCP_PORT = 10001 TCP порта на услугата за шерване на картата от първия сериен порт. EMM-G = yes EMM-S = yes EMM-U = yes EMM options - block EMM-U, EMM-G or EMM-S След настройките на сървара е време за тестване. На компютъра се пуска сървъра с командата : cardserver.i386 При правилна конфигурация излиза нещо подобно : [cardserver 16:11:10] compiled Dec 2 2005, 19:58:11 [cardserver 16:11:10] Card 0/0 reset [cardserver 16:11:11] Card 0/0 init Irdeto card, please wait [cardserver 16:11:12] Sat Jan 14 16:11:12 EET 2006 [cardserver 16:11:12] Card 0/0 caid 0604 [cardserver 16:11:12] Card 0/0 listening on port 10001 [cardserver 16:11:13] Card 0/0 Login accepted: xxxxx Ако нещо не е наред включете дебуг опциите, прегледайте конфигурацията, ако бълва грешка в конзолата питайте гугъл или линукс гуру. Остана да спомена, че ако ползвате firewall трябва да отворите съответните портове за конекция, според конфигурацията. След като е работещ сървърът е необходимо да се настрои правилно клиент за отдалечения потребител. За линукс потребителите, които ползват vdr (http://www.cadsoft.de/vdr/) вариантите са или с чист vdr-sc плъгин или vdr-sc пачнат за newcamd с newcamdhack пач. Аз ползвам втория, за да мога да си ъпдейтвам картата. За първия вариант (само vdr-sc) в конфигурацията на този плъгин файл cardclient.conf в който се слага подобен ред newcamd:serverIP:TCP_PORT :1:user_name:user_passwor d:01020304050607080910111 21314 Като TCP_PORT, user_name user_password са тези от конфига на сървъра, а многото цифри накрая са DES key без интервали. Цифрата 1 е дали да разреши ECM трансфери към сървъра. IP на машината се дава от този който прави шеринга или ако си е ваш компютъра вие си знаете адреса на машината. Ако се ползва вариант vdr-sc + newcamd +newcamdhack или сте щастлив собственик на dreambox, тогава се настройва самия newcamd. В линукс настройката се пази във файла /etc/newcamd/newcamd.conf При дриймбокса конфигурацията е на друго място : /var/tuxbox/config/newcamd.conf , но принципът е същият. Основното е да се сложи подобен ред при другите редове с CWS CWS = serverIP TCP_PORT user_name user_password DES_KEY lan servername С това клиентът също е настроен. Може да пробвате да гледате каналите, изискващи съответната карта за абонамент. За потребители на уиндоуз има един плъгин за ProgDVB или altDVB, който се използва за свръзване към кардсървър. Плъгинът се казва WinCSC и може да се намери от тук (http://www.dvbskystar.com/download/click.php?id=23) . WinCSC.dll файлчето се слага в директория plugins на ProgDVB и после се настройва лесно с информацията за IP, име на сървъра, потребител, парола, DES ключ и т.н. dtab 14-01-2006, 16:39:31 Ако някой иска да тества моя сървър нека ми пише П.М. Advertisement
|