nionios64, ευχαριστώ για την πληροφορία. Καμμιά οδηγία...
nionios64, ευχαριστώ για την πληροφορία. Καμμιά οδηγία...
Καλημερα σε ολους και ευχομαι καλα να περνατε.
Απευθυνω την ερωτηση σε ολους και πιο πολυ ακομα σε αυτους που πιθανον εχουν δοκιμασει αυτο που θελω να κανω και εχουν την εμπειρια .
Καποια images εχουν την επιλογη για VPN.Εγω αναφερω το νεο Nabilo 0,11 που βλεπω το εχει ενσωματωμενο.
Ολοι γνωριζουμε οτι με αυτο τον τροπο εχει καποιος την επιπλεον ασφαλεια του vpn.
ΠΡΟΣΟΧΗ ξεκαθαριζω προς αποφυγη παρεξηγησεων οτι η προθεση μου ειναι να κανω ενα δικτυο απο το δεκτη του σπιτιου μου με τον δεκτη του εξοχικου αλλα απλα θελω να ειμαι οσο πιο ασφαλης γινεται σε θεματα εντοπισμου.(Ε μην βρω και κανα μπελα που θα δινω στον εαυτο μου δεν νομιζετε ? )
Το θεμα τωρα επικεντρωνεται στις ερωτησεις που ακολουθουν.
Πως στηνεται η δικτυωση ?
Δουλευει το CCCam η αν οχι ποιο ?
Χρειαζονται αλλαγες στα router ?
Το εχετε δοκιμασει και αν ναι ποσο ικανοποιημενοι εισαστε ?
Το θεωρειτε ασφαλες η εγω εχω λαθος αντιληψη ?
Επιλεξτε εσεις αν θελετε να μου απαντησετε public η με pm.
Σας ευχαριστω ολους προκαταβολικα για την οποιαδηποτε απαντηση.
Φιλικα Τζιμακος
Last edited by Tzimakos; 02-08-2009 at 10:31:16. Reason: Add data
Τελικά διαβάζεται η γνήσια version 2 από DB500? Δοκίμασα CCcam, Newcs, Newcamd εσωτερικά - εξωτερικά τίποτα. Υπάρχει κάποιος που το έχει κάνει και πώς? Οι αναφορές στα Forums λένε ότι γίνεται, αλλά ....
To kalitero einai na xrisimopiiseis to openvpn. Mporeis na to vreis toso se firmware gia DM opws nabilo darkstar alla kai se fthinous routers, pou trexoun DD-wrt i kai mikrotik routers.
I mia meria tha einai fisika openvpn server kai i alli client. Me to openvpn ftiaxneis ena kriptografimeno tunnel metaksi twn 2 akrwn mesw tou opiou mporeis na kaneis ta panta kai na xrisimopiiseis opio cam thes, san na einai sindemena kanonika se lan me kalwdio metaksi tous fantasou.
To openvpn xrisimopiei poli dinatous algorithmous kriptografisis opws AES-256(twn opio sou protinw) kai einai oti pio asfales. I sindesi ginetai me password alla kai me xrisi Certificates (to opio pali sou protinw :) ) . Douleuei kai me TCP kai me UDP kai mesw proxy server( pou epitrepei CONNECT) .
Twra to na to stiseis einai thema 15 leptwn alla an den exeis ksanaasxolithei mporei na sou parei meres. Iparxoun para polla kai kala tutorials sto google gia na stiseis openvpn. Gia arxi mporeis na dokimaseis metaksi 2 PC kai otan to katafereis pernas ta config stous telikous proorismous (DMs i routers).
Κατ`αρχην ευχαριστω πολυ για την πολυ γρηγορη και σοβαρη απαντηση που εδωσες.
Αν δεν σε κουραζω για να βαζω λιγο λιγο τα πραγματα στην θεση τους και για να τα οργανωνω στο μυαλο μου θα μου επιτρεψεις να σου κανω καποιες ερωτησεις και να διατυπωσω καποια γρηγορα συμπερασματα που εβγαλα.Αν εχεις τον χρονο και την διαθεση τα σχολιαζεις και απαντας.Αυτο ισχυει και για οποιονδηποτε αλλο φιλο.
Φυσικα και θα το ψαξω πολυ στο νετ για οδηγιες στησιματος οπως προτεινεις.
Τωρα στα συμπερασματα απο τα λεγομενα σου αναφερω και οπου εχω λαθος με διορθωνεις ...
Οντως το θεωρεις αξιοπιστο και ασφαλες.
Αν το εχει το image οπως αυτο που χρησιμοποιω (Nabilo darkstar v 0.11) δεν χρειαζεται να το υποστηριζει και το router.(Η μηπως πρεπει να ισχυουν και τα δυο ? )
Λογικα μπορω να χρησιμοποιησω ειτε CCcam ειτε Gbox λογω υποστηρηξης και TCP και UDP.
Αυτα για αρχη και τονιζω οτι ευχαριστω προκαταβολικα για τον χρονο που θα διαθεσετε για να μου απαντησετε και για το μοιρασμα γνωσης πανω απ`ολα. .
Φιλικα Τζιμακος.![]()
DREAMBOX FAN
DM 8000 HD
DM 800 PVR
DM 7020
DM 7000
DM 600
DM 500
An xrisimopiiseis to nabilo darkstar den xreiazetai na ipostirizei o router sou openvpn apla tha xriastei na proothiseis tin porta stin opia tha akouei o openvpn server apo to modem/router sou sto DM auto. Apla emena gia paradeigma mou aresei to PLI to opio den exei openvpn opote an to xriazomoun pote tha ekana to tunnel metaksi mikrotik router pou exw.
To oti mporeis na xrisimopiiseis TCP i UDP ennow oti i sindesi metaksi twn 2 akrwn mporei na ginei ite me TCP connection ite me UDP. Apo ekei kai pera mesa apo to tunnel pernane ta panta. San na exeis sindesi ta 2 DM sou kateutheian metaksi tous me ena utp kalwdio.
Τζιμάκο, για αυτό που θέλεις να κάνεις (μεταξύ σπιτιού και εξοχικού), είτε επιλέξεις VPN μέσω nabilo είτε μέσω router, έχεις ακριβώς την ίδια ασφάλεια. Αν σέταρες κάτι με φίλους, θα σου πρότεινα το nabilo. Ανοίγωντας VPN ανάμεσα σε δύο routers, αρχίζουν και "βλέπονται" όλα τα μηχανήματα στα lan (PCs, laptops, xbox, network drives, oι ίδιοι οι routers και ότι άλλο έχετε). Φυσικά μπορείς να σετάρεις κανόνες για να ορίσεις ποιός βλέπει τι (IP, πόρτες κλπ) αλλά με ένα λάθος εκθέτεις όλο το εσωτερικό σου δίκτυο προς τα έξω. Με VPN μέσω nabilo είναι βέβαιο ότι θα "βλέπονται" μόνο τα δύο DM μεταξύ τους.
Α.
Last edited by ayanGR; 03-08-2009 at 22:04:29.
DREAMBOX FAN
DM 8000 HD
DM 800 PVR
DM 7020
DM 7000
DM 600
DM 500